Finance

Een dag in het leven van een trainee van FITZ Finance en Control

Morning! Om 07:25 gaat mijn wekker. Nadat ik heb gedoucht en me heb klaargemaakt, pak ik mijn bakje yoghurt en ga ik de deur uit.

Tussen 8:00-8:15 stap ik in de auto en rijd ik richting Hengelo. Dit is voor mij slechts 10 minuutjes dus ik kan lekker rustig aan doen.

Eenmaal op het werk aangekomen ga ik achter mijn bureau zitten om de laptop op te starten. Ik heb daarnaast nog een hele belangrijke taak in de ochtend: de muziek op de afdeling regelen. Na het boxje te hebben geïnstalleerde en het eerste kopje koffie gepakt te hebben begin ik om 5 over half 9 met mijn werkdag.

Ik begin vandaag met de rapportages voor het management. Via een Power BI rapportage die ik met een collega heb gemaakt, laad ik de bestanden in en rapporteer ik de cijfers.  

Om half 12.30 gaan wij met onze afdeling gezellig samen eten. De secretaresse van het bedrijf zorgt ervoor dat de tafel gedekt is en er geluncht kan worden… Aanvallen!

Na het eten ga ik vaak met collega’s mee wandelen. Na de pauze ga ik verder met mijn nieuwe werkzaamheden. Het opstellen van de kpi’s voor de debiteuren afdeling. Door het werken met de data zorg ik ervoor dat er informatie beschikbaar komt waar het debiteuren team op kan sturen!

Zo het is weer 5 uur het boxje kan uit en nu lekker naar huis een potje handballen!

 

Nieuws & ervaringen van traineeships

 Je bent net afgestudeerd van het mbo, hbo of wo en klaar om het werkveld in te gaan. Of misschien ben je wel gestopt met je opleiding, maar wil je graag ergens aan de slag om te werken en te leren. Wat doe je dan? Misschien is de term ‘traineeship’ in je zoektocht weleens gevallen. Maar hoe weet je of je het juiste traineeship gevonden hebt? En waar moet je op letten bij zo’n traineeship? Wat zijn de eisen? Is dat niet gewoon hetzelfde als een internship? In dit blog geven we antwoord op al je vragen! 
We leven in een wereld waarbij de dagen voorbijvliegen. Dagelijks worden we blootgesteld aan heel veel keuzes, kansen en mogelijkheden. Fear of missing out is een gevoel wat bij veel mensen heerst. We willen niets missen en vergelijken onszelf bewust en onbewust met anderen. In mijn omgeving merk ik dat veel mensen zich laten meeslepen in de dagelijkse sneltrein. Zeker nu de wereld weer langzaam opengaat, stroomt de agenda weer vol met sociale activiteiten. Maar hoe weet je zeker dat je in de juiste (snel)trein zit?

Login